sobota, 29 czerwca 2013

Przekąska z pieczarkami z mozzarellą

Szybka, smaczna i mimo że smażona, to w miarę lekka przekąska na lunch.

Składniki:
6 kapeluszy pieczarek
1/2 mozzarelli
1/2 białej cebuli
1/4 czerwonej papryki
1 ogórek małosolny
kiełki (dowolne)
sól
pieprz
ocet balsamiczny gęsty
oliwa z oliwek


Przygotowanie:
Pieczarki obrać, oddzielić nogi od kapeluszy. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i podsmażyć pieczarki. Ułożyć w środku mozzarellę i zapiekać chwilę pod przykryciem tak, aby ser zrobił się miękki. Następnie zeszklić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Na talerzu ułożyć pokrojoną w paski paprykę, plasterki ogórka oraz kiełki. Wyłożyć pieczarki oraz cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Ozdobić octem balsamicznym i pokropić oliwą z oliwek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz