niedziela, 2 czerwca 2013

Łosoś z sezamem i pęczakiem

A na drugie danie w niedzielę - zdrowa rybka z kaszą i sałatką.

Składniki:

Ryba
150 g łososia
1 łyżeczka miodu
sezam biały
sezam czarny
pieprz
2 plasterki cytryny

Sałatka
garść mieszanki sałat
1 pomidor rzymski
garść kiełków brokuła
oliwa z oliwek

Kasza pęczak (50 g)


Przygotowanie:
Łososia umyć, osuszyć i ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować miodem, posypać sezamem i pieprzem, na wierzch położyć plasterki cytryny. Zawinąć w folię zostawiając wąski komin do odparowania i piec w temp. 200 st. C przez 30 min. Mix sałat wyłożyć na talerz, dodać pokrojonego w kostkę pomidora, posypać kiełkami i polać oliwą. Ugotować kaszę pęczak. Po upieczeniu wyłożyć łososia na talerz i zjeść z apetytem :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz