wtorek, 12 marca 2013

Tortilla z grillowanymi warzywami

Świetna szybka przekąska na późne śniadanie, lunch, obiad czy wczesną kolację. W pełni wegetariańska!

Składniki:
grillowane warzywa (wersja I)
1/2 bakłażana
olej z orzechów włoskich
tahin (masło sezamowe)
bryndza
tarta mozzarella
wrap do tortilli (póki co kupuję gotowe)
sól
pieprz kolorowy
rozmaryn świeży lub suszony

+ sok pomarańczowy, najlepiej świeżo wyciskany, do picia

Przygotowanie:
Warzywa przygotować według przepisu, tylko zamiast oliwy z oliwek podsmażyć je na oleju z orzechów włoskich. Dodać pokrojonego w drobną kostkę bakłażana oraz doprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Na patelni do naleśników podgrzać wrap, zdjąć z patelni. Posmarować cienką warstwą tahinu, bryndzy i posypać odrobiną mozzarelli. Następnie wysypać ciepłe grillowane warzywa i zawinąć. Podawać w uchwytce ze sreberka. Mniam!






Ps. U mnie w kuchni kwitną już wiosenne tulipany:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz