Składniki:
grillowane warzywa (wersja I)
1/2 bakłażana
olej z orzechów włoskich
tahin (masło sezamowe)
bryndza
tarta mozzarella
wrap do tortilli (póki co kupuję gotowe)
sól
pieprz kolorowy
rozmaryn świeży lub suszony
+ sok pomarańczowy, najlepiej świeżo wyciskany, do picia
Przygotowanie:
Warzywa przygotować według przepisu, tylko zamiast oliwy z oliwek podsmażyć je na oleju z orzechów włoskich. Dodać pokrojonego w drobną kostkę bakłażana oraz doprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Na patelni do naleśników podgrzać wrap, zdjąć z patelni. Posmarować cienką warstwą tahinu, bryndzy i posypać odrobiną mozzarelli. Następnie wysypać ciepłe grillowane warzywa i zawinąć. Podawać w uchwytce ze sreberka. Mniam!
Ps. U mnie w kuchni kwitną już wiosenne tulipany:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz